Szolgálati közlemény


Mivel már egy jó ideje nyakig ülünk a (nem, nem abban, bár bizonyos megközelítésből talán mégis.. mindegy, most hagyjuk..), szóval nyaking benne vagyunk a holtszezonban és ennek megfelelően sorra jönnek-mennek a pletykák, hogy akkor ki, merre, miért, hová tart jövőre. Szerencsére már hivatalos bejelentések is akadnak, azonban ez is úgy műkdik, mint egy átlagos epizód a szépemlékű X-Aktákban: kapunk választ egy kérdésre, ami után azonnal jön legalább tíz újabb, csak hogy ne unatkozzunk jelszóval.

Emiatt komoly dilemmába kerültem, hogy akkor most mégis mit is kellene csinálni annak érdekében, hogy mind’ a hivatalos, mind’ a szóbeszéd jellegű információk is teret kapjanak a blogon. Posztot teljesen értelmetlen lenne minden felröppent pletyka után írni, hiszen nagy valószínűséggel jó részüket néhány napon belül úgyis megcáfolják, másrészt viszont milyen IndyCar blog az, ahol szinte teljesen figyelmen kívül van hagyva az átigazolási időszak? Úgyhogy jött az isteni szikra – tessék úgy elképzelni, mint a Tom & Jerry-ben, mikor a macskát fejbe vágja az egér egy husánggal – és kitaláltam, hogy a szép angol kifejezéssel élve „silly season” pillanatnyi állását egy külön erre a célra tervezett táblázatban fogom szemléltetni, melyet igyekszek mindaddig naprakészen tartani, amíg a 2013-as versenyző-csapat puzzle utolsó darabja a helyére nem kerül.

A táblázatot a blog jobb oldalán lehet elérni, a képre kattintva, mely alatt a dátum az utolsó frissítés időpontját mutatja. Persze nincs és nem is lesz benne az összes pletyka, hiszen az olyan delikvensek mozgását mint például Narain „nemérdekelazindycardeamenedzseremmármegkeresteacsapatokfelét” Karthikeyan, Takuma „csakahonda” Sato, vagy az Indy Lights mezőnyének pénzesebbik része képtelenség normálisan átlátni, beírni pedig mégsem lehet őket találomra minden üres rublikába. Szóval, lesznek, akik kimaradnak, de ez nem azt jelenti, hogy a jövő évi mezőny kizárólag csak a táblázatban lévő versenyzőkből fog összeállni.

Na akkor még egyszer, új menüpont jobb oldalt, a 2013-as mezőny aktuális állása és pletykák.