És Jeff Belskus kinyilatkoztatá….. a semmit


Miután kiderült, hogy nem számíthatunk a HVM Racing részvételére az IndyCar elkövetkezendő szezonjában, mivel a széria instabilitására, valamint pénzügyi nehézségekre hivatkozva a csapat úgy döntött, az elkövetkezendő években a sportautózásra fog fókuszálni, ahogyan tette azt a Conquest Racing is a 2011-es szezont követően, végre Jeff Belskus is megtörte a csendet és szólt alattvalóihoz, de csak amolyan „nesze semmi, fogd meg jól” stílusban.

Az alábbiakban az IndyCar ideiglenes vezérigazgatójának mondatai közül szemezgetek, valamint megkísérlem értelmezni, hogy vajon mit is takarhatnak ennek a rendkívül szimpatikus fizimiskával megáldott (sic!) hőscincérnek a szavai.

Belskus, aki a jelenlegi helyzetben biztos befutó lenne a „motorsport legutáltabb főmuftija” megtisztelő címre, leszögezte, hogy egyelőre nem fog semmit sem mondani a széria vezetőségében végrehajtandó, leendő személyi változásokkal kapcsolatban, ugyanakkor hozzátette, hogy nagy erőkkel fókuszálnak a jövőre (na neee, már azt hittem, hogy a múltat elemzitek, hogy tanuljatok az ott elkövetett hibákból, mert ugyebár okos ember más kárán tanul, na de Hulmanék sokszor bizonyították már, hogy odafent a toronyban nem mindig zavartalan a helyzet, így rájuk nyugodtan vonatkozhatna a „hülye a sajátjából” opció, a semminél még az is jobb lenne…).
Elmondta továbbá, hogy keresik Randy Bernard utódját, azonban az új vezető szerződtetése még nincs napirendi ponton, addig is ő látja el a vezérigazgatói poszttal járó teendőket, mint tette azt 2009 nyarától számítva hat hónapon át. (vagyis, addig is felveszi a busás prémiumokat, melyeket a titulusért kap, mert az asszonynak új ruhatár kell, az IndyCar jövője meg érdekli a hóhért).

Ugyanakkor az ideiglenes főnök úr elismerte, hogy meglehetősen rosszul kezelték Bernard kirúgását, hivatalosan mondva „lemondását”, de folyamatosan, keményen tanul a hibákból, mert szerinte nincs olyan dolog, amit ne lehetne még jobban csinálni (vagyis, még több pénzt felvenni, mégjobban lefölözni mindent, a szériát továbbra is nagy erőkkel szétcseszni, karriereket tönkretenni, a rajongókat totálisan hülyének nézni, tényleg, ezt mind lehet még jobban is csinálni!).

„Az elmúlt pár napot azzal töltöttem, hogy beszélgettem a csapatokkal, a versenyzőkkel, a szponzorokkal, motorszállítókkal, rajongókkal és másokkal az IndyCar-on belül.” (TÉÉÉNYLEEEEG?????? A Mikulás pedig a Playboy villában nyaranta medencéket tisztít…..)

„Részt vettem az IndyCar soros mítingjén, ahol pontról-pontról, fontossági sorrendben átbeszéltük a stábbal a tennivalókat az elkövetkezendő szezonok kapcsán. (csak nekem vannak emiatt fenntartásaim?)

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy egy erős jövőt biztosítsunk az IndyCarnak.” (megint kérdem, TÉÉÉNYLEEEG???? csak mert eddig rohadtul nem ez jött le, de lehet én vagyok a hülye) „Már itt vagyunk, versenyzünk körülbelül száz éve Indianapolisban, és itt leszünk a következő száz évben is.” (de hangzatos, ki írta a szövegét? tuti valami showbiz guru, vagy volt kormányszóvivő.. van valakinek zsebkendője? asszem kicsordult a könnyem…)

„Alapos keresést folytatunk, hogy megtaláljuk a végleges utódját (Randy-nek), de jelenleg én vagyok az IndyCar vezérigazgatója.” (lásd. fentebb, PRÉMIUM + hatalom, az IndyCar jövője valójában továbbra is másodlagos szereplő).

„Köszönettel tartozom és hálás vagyok a rajongóknak, (hát lehetsz is bazmeg) akik igazán szenvedéllyel vannak a sportunk iránt. Számos e-mailt kaptunk tőlük (miért nem küldtem el az enyémet? bár utólag belegondolva, lehet jobb is….), és dolgozom rajta, hogy mindegyikre válaszoljak. Elsődleges feladatunk, hogy növekedést érjünk el a sporban és izgalmasabbá tegyük az IndyCar versenyzést, mint valaha. (mondom én, ez hülyébb, mint a sokéves átlag, tényleg nem tűnt fel neki, hogy izgalmakban NEM szenved hiányt a széria, a gondok teljesen máshol vannak? bazze……)

Bölcs, okos, rendes ember ez (most szakad rám a plafon!), akiről számos híres egysoros kis idézet jutott eszembe, de azokat inkább most nem írnám le.

Ja, és még valami, amit gondolom még senki nem sejtett: Belskus azt is elmondta, hogy az IndyCar nem eladó. Nahát!