Villámposzt: Randy Bernard OUT, Jeff Belskus IN


Nos hölgyeim és uraim, fiúk és lányok, elérkeztünk a Tony George saga első évadának befejező részéhez, mely bizonyos szempontból felér egy cliffhangerrel, más szempontból viszont számos már meglévő víziót vált valóra.

A helyzet ugyanis az, hogy igaznak bizonyultak a pletykák: néhány perccel ezelőtt hivatalosan is bejelentették, hogy Randy Bernard azonnali hatállyal lemondott vezérigazgatói posztjáról, helyét ideiglenesen Jeff Belskus, Tony George családjának,a Hulman & Co.-nak igazgatója, az Indianapolis Motor Speedway elnöke veszi át az IndyCar élén. A szerep nem új Belskus számára, hiszen ezt a tisztséget korábban már ellátta, nevezetesen, Tony George 2009-es lemondását követően, még Bernard színre lépése előtt.

Az Indianapolisban sor került rendkívüli sajtótájékoztatón Belskus természetesen nagyon illedelmesen megköszönte Bernard eddigi munkáját, mindazt, amit az elmúlt három szezonban véghez vitt, méltatta, ahogyan azt ilyen esetekben szokás, majd végül ismét nyomatékosította, hogy az IndyCar nem és nem eladó.

Bernard elviekben marad a szériánál, mint tanácsadó.

Ezennel ismét egy új éra kezdődik a széria életében, s mi, rajongók továbbra sem tehetünk mást, mint reménykedünk egy szép, új jövő eljövetelében – bár ez a jelen helyzetben meglehetősen science fiction-szerűen hangzik. Egy kérdés viszont nyitott maradt: ki lesz egyáltalán hajlandó elvállalni a széria legmagasabb posztját a jelenlegi körülmények között? Egy tippem lenne…