Frigyre lép a HVM és a KV Racing?


Miközben az IndyCar rajongói közössége Tony George/Randy Bernard/olasz verseny/monzai ovál felújítása (egyénre szabottan a legjellemzőbb aláhúzandó) lázban ég, addig szépen csendben végre a jövő évi csapatfelállásról is érkezett egy – majdnem – konkrét hír.

Na, akkor lássuk csak miről is van szó:

A KV Racing és a HVM Racing ugyanis azt tervezi, hogy 2013-tól egyesítik erőiket és közösen vágnak neki a szezonnak. Ha minden a tervek szerint alakul, és valóban sikerül szövetségre lépniük, akkor nagy eséllyel a jövő évben a Simona de Silvestro – Tony Kanaan felállással indulnak csatába a minél jobb pozíciókért.

A két csapat egyesülése különösen a svájci hölgy számára lenne pozitív változás, hiszen Simonának egyrészt a 2010-es debütálása óta még nem volt csapattársa a legmagasabb kategórián belül, ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy ebből a helyzetből – vagyis, hogy a csapat figyelme kizárólag ő rá összpontosult – profitálni tudott volna, hiszen az egészséges versenyzés, az adatok megosztása és a tapasztalatcsere két pilóta, valamint azok gárdái között jelentősen felgyorsíthatják a fejlesztési folyamatokat, valamint komoly, plusz előjelű hatással vannak magára a versenyképességre is.

Másrészt pedig végre megkaphatja ugyanazt a technikát, amit a mezőny többi tagja, hiszen az elmúlt szezonban, mint egyetlen megmaradt Lotusos csapat, a HVM lényegében egy teljesen másik ligát képviselt a versenypályákon, ennek megfelelően pedig az egyébként roppant tehetséges Simona – akit Dario Franchitti egy interjújában az öt legtehetségesebb fiatal autóversenyző közé sorolt – a huszonnegyedik helyen zárta a 2012-es szezont. Chevrolet motorral az autójában viszont lesz lehetősége megmutatni, hogy ez az eredmény korántsem a valós erőviszonyt tükrözi.

A sikeres üzlet megkötésének esetében de Silvestro csapattársa minden bizonnyal Tony Kanaan lesz, lévén ő az egyetlen, élő szerződéssel rendelkező versenyző a KV Racing-nél. A csapat másik két 2012-es évi versenyzője, Rubens Barrichello és EJ Viso jövője egyelőre bizonytalan. Barrichello -t egy Honda motoros csapathoz, azon belül is a Schmidt-Hamilton Motorsports-hoz pletykálják már hónapok óta, míg EJ Viso-ról a legutóbbi hír, hogy saját csapatot szeretne indítani, ami nagy valószínűséggel egy már meglévő kiscsapathoz való betársulás keretében fog megvalósulni (már ha megvalósul).

Én borzasztóan örülnék, ha egy csapatban szurkolhatnék Kanaan-nek és Simonának, a veteránnak és a feltörekvő tehetségnek. Mindketten jól járnának, de legfőképpen a jövőre még mindig csak a huszonötödik életévébe lépő de Silvestro, aki az idei kínlódás után végre megérdemel egy versenyképes autót.

Hurrá! Hurrá!