Pagenaud az utolsó edzés legjobbja


A Schmidt Hamilton Racing versenyzője, a tökéletes Nicolas Todt hasonmásként is bármikor bevethető Simon Pagenaud végzett az élen a Grand Prix of Baltimore utolsó gyakorlásán ma reggel.

A második helyet Scott Dixon kaparintotta meg, mindössze 0,0075 másodperccel lemaradva francia kollégájától, a harmadik pozícióból pedig az Andretti Autosport képviseletében Ryan Hunter-Reay várhatja a magyar idő szerint ma este körülbelül háromnegyed kilenckor kezdődő versenyt.

A pole pozícióból induló, tavaly rajt-cél győzelmet arató Will Power ezúttal csak a hatodik helyet tudta megszerezni, de ahogyan a napkeleti bölcsek is mondják; egy bemelegítő edzés annyit ér prognózis szempontjából, mint Kurt Busch-nak a szép szó. Csapattársának, Ryan Briscoe-nak azonban még ennyire sem indult jól a napja, miután az edzés elején közelebbi kapcsolatot létesített a nyolcas kanyarba biztonsági célzattal kihelyezett gumiabroncsokkal, ezért be kellett lengetni a piros zászlót, de az esetet szerencsére csak a 2-es számú Penske autó orra bánta. Egy paraszthajszál hiányzott  JR Hildebrand számára is ahhoz, hogy megismételje a szombati második szabadedzésen látottakat, miután egy alkalommal ő is nagyon közel merészkedett a falhoz, azonban szerencsére semmiféle kontakt nem származott a manőverből, így a Panther Racing autója ezúttal elkerülte az amortizációt.

Az Andretti Autosport számára sem volt valami önbizalom-tuning a hétvége utolsó edzése, mert bár Hunter-Reay ott feszít a harmadik helyen, viszont csapattársai meglehetősen hátul zártak, Marco Andretti a tizenhetedik, James Hinchcliffe pedig a huszadik legjobb időt érték el csak.  Ugyancsak felemás zárt a KV Racing, ők tulajdonképpen szétszórták pilótáikat a táblázaton, miután Rubens Barrichello a hetedik, Tony Kanaan a tizenötödik, míg EJ Viso – aki egyébként saját bejáratú csapatot akar magának, de nagyon – a tökutolsó, huszonötödik helyen végzett.

 Izgalmas versenynek nézünk elébe annyi biztos, pláne, hogy jelen pillanatban közel 70% az esély arra, hogy jön az eső. A hétvége során annyi problémát okozó sikán-kérdésre is úgy fest találtak megoldást, méghozzá lassítás céljából a sikán legelső részébe helyezett abroncsok képében. Meglátjuk hogyan fog muzsikálni, viszont az már biztató jel, hogy a bemelegítésen senki nem szállt fel/csapta falnak magát/pattogott, mint a kecskebéka. Abban is reménykedem, hogy ha meg is érkezik az égi áldás, az azért moderálja magát valamilyen szinten, hiszen nem valami felemelő érzés megszakított versenyt bámulni, még akkor sem, ha közben láthatok milliónyi interjút és életképet az IndyCar főszereplőivel, azért az nem ugyanaz. Versenyt akarok nézni, kevés pace carral, sok akcióval, és ne, könyörgöm, ne nyerjen Power! Legalábbis még most ne, a cím sorsának Fontanán kell eldőlnie! Igen!

 

Grand Prix of Baltimore Warm-up, végeredmény

PB5.JPG