Hírek szerdára


Sajnos Josef Newgarden Sonomán szerzett sérülése súlyosabb a vártnál. A 21 esztendős amerikai pilóta bal mutatóujját a tegnapi napon meg kellett operálni, így kénytelen kihagyni a most vasárnap esedékes baltimore-i versenyt.

Azonban minden rosszban van valami jó;  a Sarah Fisher Hartman Racing autójában ugyanis nem más, mint Bruno Junqueira veszi át ideiglenesen Josef helyét hétvégén.  A 35 éves brazil versenyző hét szezonon keresztül volt tagja a CART/Champ Car mezőnyének, ezidő alatt kilenc pole-t és nyolc győzelmet szerzett, legjobb eredménye pedig három összetettbeli második hely (2002, 2003, 2004).  Nyolc alkalommal vett részt az Indianapolis 500-on, ami igazság szerint csak hat versenyt jelent. 2009-ben a Conquest Racing színeiben nevezett a világ leghíresebb versenyére, azonban megtörtént az a fiaskó, hogy a csapat másik pilótája, Alex Tagliani nem tudta kvalifikálni az autóját a futamra, ezért szépen, kedvesen, virág és bon-bon (- höh, na persze) – kíséretében megkérték a csak erre az egy alkalomra a versenygépükbe pattanó Junqueirát, hogy ugyanmár legyen olyan drága és adja át a verdát Taglianinak, a kanadai ugyanis sokkal hangzatosabb szponzorokkal rendelkezik, akik nagyon el lennének keseredve, ha a futam vasárnapján, kora délutánján nem azt látnák, amit szeretnének. Bruno pedig átadta, na nem mintha sok választása maradt volna. És mert ugye a történelem ismétli önmagát, az eset kísérteties módon le Ctrl+C/Ctrl+V-zte magát 2011-ben is. Junqueira az AJ Foyt Enterprises autójával vágott neki a május hónapnak, s remek teljesítménnyel a tizenkilencedik helyre kvalifikálta azt. Nem így az Andretti Autosport egyik szeme-fénye, név szerint Ryan Hunter-Reay, aki csúfos módon nem jutott be a 33 fős mezőnybe.  Michael Andretti persze igazi idegbeteg módjára tépte gondosan belőtt séróját, mert ha nincs RHR, akkor nincsenek a szponzorok sem a képernyőkön, amitől azok enyhén szólva nem lennének ezúttal sem feldobva, így jött hát az isteni szikra, Andretti 2.0 bepötyögte AJ Foyt számát az iPhone-ján (BlackBerry-jén, stb.) és üzletember módjára megegyeztek, másnap pedig már Hunter-Reay pózolhatott a 2011-es Indy 500 mezőnyében a  41-es számú Foyt autó mellett. Az eset nagy vihart kavart, mindenkinek meg volt a maga véleménye, de a többség Junqueira mellé állt, míg RHR kapott hideget-meleget, de legfőképpen hideget. Talán Paul Tracy Twitter üzenetet jellemezte legjobban a kialakult helyzetet: „Ne a játékost utáld, hanem a játékot.”.

drses.JPG

Junqueira éles körülmények között – nem számolom bele a törölt vegasi verseny lefutott néhány körét – utoljára 2010-ben ült IndyCar autóban, azonban tehetsége vitathatatlan. Megérdemel még egy esélyt, hogy bizonyíthasson és talán jövőre ismét teljes szezonol keresztül szurkolhassunk neki. Josefnek pedig jobbulást virtuálisan!

 – Állítólag hétvégén Baltimore-ban valamit be fog jelenteni a Mazda, a Rahal Letterman Lanigan Racing és Arie Luyendyk Jr is. – A kétszeres CART bajnok Alex Zanardi gondolatai ugyan mostanság teljes erővel a londoni paralimpia körül forognak, ahol speciális, kézzel hajtott kerékpárral vág neki a megmérettetéseknek, de igazi autóversenyző lévén nem tudja száműzni a véréből a benzingőzt sem. Újságírók kérdéseire válaszolva elmondta, hogy még nem tudja hogyan alakul a jövője. Szívesen elfogadna egy ajánlatot a DTM-ből, vagy éppen a WTCC-ből, ugyanakkor boldogan nekivágna az Indianapolis 500-nak is, mivel ez a verseny a mai napig hiányzik a „gyűjteményéből”.  Túl sok pénzt nem tennék rá, hogy ez valaha is megvalósul, pedig már önmagában az is hátborzongató érzés, ha elképzeljük ezt a nagyszerű sportembert az Indianapolis Motor Speedway szívében száguldozni. Egy igazi példakép, aki ráadásul a paralimpiai játékok egyik nagy éremesélyese. Szurkolok!!!

– Az IndyCar rendes szolgáltató népség lévén ismét közzétette méltán népszerű „virtuális körét”, melynek helyszíne ezúttal Baltimore. Király!!!

– Leszögezem, hogy nem csípem Will Buxtont. A SPEED Forma 1-es riportere ugyanis számomra egy önelégült, sznob mókus, tipikusan az a fajta, aki túl sok időt töltött már Bernie cirkuszának nézőterén és totálisan elhiszi, hogy ez a sorozat a világ közepe. Nos, ezt a Buxton gyereket múlt hétvégén Sonomára vezérelte a sors. Nem fárasztom magam azzal, hogy lefordítsam, vagy idézgessek belőle úgyhogy akit érdekel olvassa el a blogját. Mindenesetre azt kell hogy mondjam, kellemeset csalódtam, úgyhogy a jövőben nem fogom orbitális seggfejnek hívni, maximum egy közép- felsőkategóriás seggfejnek.

– Bejelentették a NASCAR poconoi versenyhétvégéinek dátumait. 2013-ban június 7-9-ig, valamint augusztus 2-4-ig tépik majd az aszfaltot a stock-car sztárjai. Esetleges IndyCar futamról ezen a pályán egy szót sem ejtettek.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy