És már megint Power…


Ha így folytatja menetelését, kis túlzással lassan időszerű lesz elnevezni egy kanyart Will Powerről az átépített sonomai aszfaltcsíkon, ugyanis a GoPro Indy Grand Prix of Sonoma eddigi két edzésének tükrében bátran ki lehet jelenteni, hogy senki sem alkalmazkodott jobban a megváltozott körülményekhez a Team Penske ausztráljánál.

A tavalyi győztes Power a tegnapi, első edzéselsőségét érő idején több, mint egy másodpercet faragva nyerte meg a második gyakorlást, őt a Chip Ganassi Racing színeiben versenyző Scott Dixon követi több, mint négy tizedes lemaradással, míg a harmadik helyen a szintén penskes Ryan Briscoe végzett, de ő már nem tudott 1:18 alatti időt autózni.

A negyedik helyen a tegnapi naphoz hasonlóan ismét Dario Franchitti végzett, azonban közel nyolc tizedet javított az első edzésen elért legjobb eredményéhez képest, akárcsak Sebastien Bourdais, aki bár „csak” egy helyet jött feljebb a pénteki naphoz képest, azonban a korábbi idején több, mint 1,2 másodpercet sikerült hoznia. A Dragon Racing másik pilótája, a tizenkilencedik helyen rangsorolt Katherine Legge is egyre inkább visszarázódik a road pályák világába; az angol versenyzőnő majdnem két teljes másodperccel futott jobb időt az első gyakorláson mutatott legjobb körénél. Helio Castroneves a hatodik helyet szerezte meg, s csapatának eredményeit elnézve továbbra is joggal mondhatjuk, hogy a Team Penske-nek áll leginkább zászló a kvalifikáción is, s minden esély megvan arra, hogy a tavalyi versenyhez hasonló – három Penske az első három helyen – fantasztikus eredményt érjenek el.

Felemás edzést zárt a KV Racing. Bár Tony Kanaan a kilencedik lett, csapattársai, Rubens Barrichello – aki Sonomán heves fejrázások közepetette próbálta magyarázni, hogy valójában ő nem is arra gondolt, hogy elhagyja a csapatát jövőre, mikor azt mondta, hogy versenyképesebb megoldást keres, hanem arra, hogy a KV-t és velük együtt saját magát szeretné versenyképesebbnek látni….. bla bla bla –  a tizenhetedik, míg EJ Viso a huszonkettedik helyen zárt a kvalifikáció előtt.

A 60 perc alatt mindössze egyszer volt szükség a piros zászlóra, mikor James Hinchcliffe megpördült az Andretti Autosport neonzöld versenygépével és lefulladt a pályán, viszont szerencsére semmilyen kár nem keletkezett az autóján, s végül a tizenegyedik helyen végzett. Csapattársai, a Milwaukee-ban, Iowán és Torontóban szerzett győzelmeivel mesterhármast összehozó Ryan Hunter-Reay a hetedik, Marco Andretti a tizenkettedik, míg a nagy visszatérő Sebastian Saavedra a tizenötödik pozícióból várhatja a magyar idő szerint ma éjjeli kvalifikációt.

A mezőny tehát egyre jobban kezdi felvenni a ritmust a számos kihívást rejtő sonomai pályán, ezt jól mutatja, hogy a második edzésen már senki nem ment 1:20 fölötti időt. Szükség is van a jó tempóra, hiszen az olyan pályákon, mint a Sonoma Raceway van csak igazán nagy szükség a minél előkelőbb rajthelyre. 

GoPro Indy Grand Prix of Sonoma, második edzés, végeredmény:

 

 

awa.JPG