Pénteki hírfolyam


Nyakunkon a GoPro Indy Grand Prix of Sonoma hétvégéje, ennek ellenére akad még néhány hír, melyek megosztásának elmulasztásával úgy érezném, nem szolgálom kellőképpen a közt. Szóval, lássuk mi történt az elmúlt napokban az IndyCar háza táján.

– Újabb szponzorra tett szert az Andretti Autosport, azon belül a 26-os számú autó. Marco Andretti versenygépén a szezon hátralévő három futamán a Buffalo Wild Wings nevű étterem és sportbár is képviseltetni fogja magát.

– Az elmúlt napokban hatalmas vihart kavart pletykák – állítólag csapattulajdonosok akarják felvásárolni a komplett IndyCart – kapcsán végre megtörte a csendet Randy Bernard, aki meglehetősen diplomatikusan nyilatkozott az ügyben. Az IndyCar vezérigazgatója elmondta, hogy olvasta a híreket, de jelenleg nem kíván ezzel foglalkozni. A legfontosabb, hogy rendben lemenjen az idei szezon, azután pedig a 2013-as évre, valamint a széria hosszútávú céljainak megvalósítására kíván fókuszálni, majd hozzátette, hogy nagyon optimista, ami a sorozat jövőjét illeti. Azt hiszem erre mondják, hogy nesze semmi, fogd meg jól.

– Még egy kicsi Bernard: A nagyfőnök mindenképpen szeretné tartani korábbi ígéretét, miszerint a jövő évi naptár tizenkilenc versenyből áll majd, ezért most azt tervezi, hogy a 2013-as utcai/épített pályás futamokat dupla fordulókkal bonyolítják le. Randy elmondása szerint ez egyelőre még csak puszta terv, mindenesetre már megkezdődtek a tárgyalások a csapatokkal, promóterekkel és televíziós társaságokkal. Erre a megoldásra azért lenne szükség, mivel továbbra is számos nehézségbe ütközik új versenyhelyszínek felvétele a naptárba, a futamok számát viszont mindenképpen növelni kellene. Nekem ezzel csak annyi a problémám, hogy rendben, jó lesz szombaton és vasárnap is éles küzdelmeket nézni, de nem oldja meg azt a problémát, amit a rendkívül rövid (az idei évben március végétől szeptember közepéig tartó) szezon jelent. Továbbá kíváncsi lennék, hogy ezt két rövid, vagy két hosszú verseny formájában kívánják összehozni? Mert mindkét variáció esetében felmerül nem egy érdekes kérdés.

– A GoPro Indy Grand Prix of Sonoma lesz Will Power 100. IndyCar futama.

– A hét folyamán három csapat három versenyzőjével aerodinamikai tesztre került sor a szezonzáró futam helyszínén, Fontanán. Josef Newgarden a Sarah Fisher Hartman Racingtől, Takuma Sato a  Rahal Letterman Laningan Racing képviseletében, valamint Simon Pagenaud a Schmidt Hamilton Motorsports alakulatától lényegében ugyanazokat az aero beállításokat használta, melyeket még májusban az Indianapolis 500-on, mindössze a hátsó szárnyon eszközöltek némi változtatást. Az időjárás nem volt kegyes hozzájuk, lévén meleg, ugyanakkor eléggé szeles volt az idő Kaliforniában, azonban a körülményekhez képest sikeresnek mondható tesztnapot zártak. Simon Pagenaud elmondta, hogy nagyon optimista az idei oválcsomag kapcsán, s ha egy kicsivel nagyobb leszorítóerőre tudnak szert tenni, akkor semmi sem menthet meg bennünket egy rendkívül izgalmas szezonzárótól.

adesaea.JPG

Szeptember 6-án és 12-én további tesztekre kerül sor Fontanan, 15-én pedig jöhet a szezonzáró, 500 mérföldes MAVTV 500 INDYCAR World Championships.

– Jövőre is biztosan lesz éjszakai verseny Texasban, méghozzá júniusban.

– Scott Dixon – aki 28 pont lemaradással jelenleg az összetett pontverseny negyedik helyén áll – az egyetlen versenyző, aki az elmúlt hét sonomai futam összes körét teljesítette.

– Az Ortsbo jóvoltából ismét sor kerül a népszerű Live & Global chatre, melyre a rajongók a világ bármely részéről, ötven nyelven –köztük magyarul is – küldhetnek kérdéseket kedvenceiknek, melyekre a válaszokat egy órás élő műsor keretében kaphatják meg a legszerencsésebbek.

A vendégek ezúttal Graham Rahal, Takuma Sato és Josef Newgarden lesznek, míg a ceremóniamester szerepében James Hinchcliffe fog tetszelegni. Ha kérdésed van számukra itt felteheted.