Lábjegyzetek szombatra – ami a héten kimaradt


– A szezonzáró fontanai verseny hivatalos neve: IZOD IndyCar MAVTV 500 presented by Lucas Oil lesz, miután hároméves szerződést írtak alá a kábeltelevíziós társasággal.

– Jay Penske lassan celeb-státuszba emelkedik, miután már az amerikai pletykagépezet egyik legsötétebb fogaskereke, a tmz.com is beszámolt csütörtöki botrányáról. A 33 éves playboy ugyanakkor már nem számít igazán újoncnak a bulvár hírek rovatban, hiszen többek között Lenny Kravitz ex-barátnőjével, a modell Devon Aoki-val való kapcsolata is hálás témának bizonyult a kiéhezett szennyoldalak elektronikus sajtó számára. Ha így halad lehet hamarosan valamelyik celeb Big Brotherben is láthatjuk Snooki és Paris Hilton társaságában.

– A Star Mazda Championship 17 éves versenyzője, Zach Veach teszelni fog az Andretti Autosport Indy Lights csapatának augusztus 13-án, a Putnam Park Raceway-en.

– Az IndyCar következő tesztjére Sonomán kerül sor augusztus 17-én, s a belépés ezúttal is díjtalan lesz a rohadt mázlistáknak helyszínre látogatóknak. Akik ott lesznek: Ryan Briscoe (Penske), Dario Franchitti (Ganassi), Charlie Kimball (Ganassi), Marco Andretti (Andretti), James Hinchcliffe (Andretti), Sebastian Saavedra (Andretti), Ryan Hunter-Reay (Andretti), Sebastien Bourdais (Dragon), Katherine Legge (Dragon), Ed Carpenter (Carpenter), JR Hildebrand (Panther), Oriol Servia (DRR), Takuma Sato (RLL), Josef Newgarden (Fisher), Simon Pagenaud (Schmidt Hamilton), Mike Conway (Foyt)

– Napi felfedezés:  valaki feltette youtube-ra a mid-ohioi versenyt magyar kommentárral. Ha valaki még nem látta/meg akarja nézni magyar kommentárral/vagy csak simán újra akarja élni, akkor most megteheti, ráadásul még ügyeskedni sem kell, mint az IndyCar hivatalos csatornájával, ami a televíziós jogok miatt továbbra is csak a tengerentúlról tekinthető meg. Köszönet érte!

– A DeltaWing nem tágít. Bár a Dallara kiütötte a nyeregből a 2012-es új IndyCar autóért való harcban, a radikális megoldásokkal operáló, az idei Le Mans-i 24 óráson – a korai befejés ellenére is – óriási közönségsikert arató kasztni megálmodói ezúttal a 2014-es Indy Lights autó tervezésének jogáért indulnak a csatába.