Tiszta szappanopera …… (rövidhírek)


Még hogy az uborkaszezon unalmas… Bár a meghiúsult kínai futam miatt most a vártnál hosszabb szünetnek néz elébe az IndyCar mezőnye, ez azonban korántsem jelenti azt, hogy unatkoznunk, malmoznunk, unalmunkban hímezni tanulnunk kellene, ugyanis csak a mai napon két – angol internet szlenggel élve – WTF hír is bejárta a sajtót. Többet nem mondok, inkább görgess lejjebb.

– A hírek szerint minden idők legtapasztaltabb Forma-1-es pilótája, Rubens Barrichello, aki jelenleg az IndyCar bajnoki tabellájának a 17. helyén található, csapatváltáson gondolkodik.  A 40 esztendős brazil elmondta, hogy úgy véli, ő folyamatosan fejlődik, ami azonban a KV Racing autójáról nem mondható el. Hmm… Ismerős szavak? Máskor is hallottuk már tőle, hogy az autója nem megfelelő, a stratégia nem megfelelő, a légköri viszonyok nem megfelelőek, a molylepkék párzási időszaka nem megfelelő stb., mert persze ő minden körülmények között versenyképes, csak hát az a fránya technika…

’Rubinho’ állítólag már tárgyal is egy, egyelőre meg nem nevezett, Honda motorral versenyző csapattal. Ha ez az alakulat a Ganassi, én hivatalosan lerágom a saját fejem. A fiatal amerikai nem kell, de egy kiöregedő brazil igen? Gratulálok, újabb lépés a halhatatlanság felé…..

610x.jpg

– Roger Penske minden bizonnyal most nem jelöltetné magát a „világ legbüszkébb apukája” díjra, miután két fia, a 35 éves Mark és a 33 éves Jay – igen, az a Jay Penske, a big boss a Dragon Racing-től – a csütörtök éjszakát a nantucket-i rendőrkapitányság vendégszerető falai közöttt töltötte. A  hivatalos információk szerint két nő tett feljelentést a rendőrségen, miszerint két férfi bántalmazta őket. A tetteseket – mint később kiderült a Penske testvérek – egy parkolóban kapták rajta, amint senkitől sem zavartatva könnyítettek magukon a nyílt területen. Az egyik nő rájuk szólt, mire a fiatalabbik Penske, azaz Jay megfordult, majd tovább folytatta korábban megkezdett tevékenységét…. egyenes a nő csizmájára, majd megragadta a karját és ellökte magától. A nő felismerte az idősebb testvért Markot is, aki szintén lökdösődni kezdett, majd mindketten elrohantak a Nantucket Yacht Club területén.  A rendőrség később azt mondta, hogy Jay Penske menekülni próbált a hivatalos szerv elől mielőtt azok elfogták volna. Mark Pensket egy alkalmazottak számára fenntartott apartmanban találták meg, ahová a nagy sietségében menekült, azonban elesett a lépcsőn és össze-vissza kaszabolta a karját. Az illetékesek elmondták, hogy a Penske fiúk nem tagjai a yacht klubnak, míg a hölgyek elálltak attól, hogy feljelentést tegyenek testi sértés miatt, így a két jómadárnak „csak” illetéktelen behatolásért/betörésért kell felelniük. Jay és Mark az éjszakát a nantucketi rendőrkapitányság fogdájában töltötték. Az üggyel kapcsolatos hivatalos meghallgatásra augusztus 20-án kerül sor.

Slusszpoén, hogy Jay Penske csapatának, a Dragon Racingnek egyik versenyzője, Katherine Legge a True Car hathatós szponzorációjának köszönheti, hogy az IndyCar mezőnyének tagja lehet, mely cég pont a nők egyenjogúságát, létjogosultságát hangsúlyozza mind’ az életben, mind’ a versenypályán.

A másik kérdés, hogy ifjabb Penske számíthat-e valamilyen szankcióra az IndyCar részéről, hiszen a szabálykönyv 9.3.1-es pontja világosan kimondja; bárkit, aki nem a sport szellemiségéhez méltó magatartást tanúsít, a széria alanyi jogánál fogva büntetheti. Éltek is már korábban ezzel a jogukkal, hiszen például Will Poweren behajtottak 30.000 dollárt az ominózus, élő adásban középső ujját mutogatós magánszáma miatt.

Szegény Roger, előbb az Allmendinger ügy, most ez…