Mid-Ohioi matekóra


Álljon itt ismét az indycar.com egyik legjobb rovatának legújabb remekműve. Nézzük meg a mid-ohioi Honda Indy 200-at jó barátunk, a statisztika szemszögéből.

0 – Egészen pontosan ennyi körön keresztül lengettek sárga zászlót az IndyCar legutóbbi két futamán Edmontonban és Mid-Ohion.  Ezelőtt utoljára 1987-ben – Laguna Secán és a Miami Tamiami Parkban – történt meg, hogy két egymást követő verseny zajlott le mindennemű figyelmeztető jelzés nélkül.

5 – Öt különböző csapat versenyzője képviseltette magát a Honda Indy 200 első öt helyén.

6 – Zsinórban a hatodik alkalommal indulhatott az első sorból Dario Franchitti.

8 – A mid-ohioi verseny legjobb tíz helyezettje között nyolc különböző csapat versenyzőjét találjunk.

12 – Minden vetélytársánál többet, azaz tizenkét pozíciót javított Tony Kanaan a vasárnapi versenyen. A KV Racing brazilja a tizenkilencedik helyről kezdte a futamot és végül a hatodikként intették le.

15 –  Ennyi versenyző örülhetett eddig dobogós helyezésnek idén.

20 – Sebastien Bourdais mid-ohioi negyedik helyével húszra emelkedett azon versenyzők száma, akik legalább egy top 5 helyezést értek el a szezon eddigi 12 futamán.

27 – Will Power a Honda Indy 200 hétvégéjén szerezte meg huszonhetedik pole pozícióját, ezzel beérte az örökranglista jelenleg kilencedik helyén álló Al Unsert.

28 – Ennyi pont a különbség a bajnokságot jelenleg vezető Will Power (379) és a negyedik helyen álló Scott Dixon (351) között. Az összetett állás második helyezettjéhez, Ryan Hunter-Reayhez képest pedig mindössze öt pont az előnye a Team Penske ausztráljának.

29 – Scott Dixon huszonkilencedik alkalommal ünnepelhetett az első helyről IndyCar (beleértve az egyesülés előtti IRL érát) karrierje során.

193 – Tony Kanaan immáron százkilencvenharmadik versenyét teljesítette megszakítás nélkül a 2001-es portlandi CART futam óta. A csúcstartó pont TK jelenleg főnöke, Jimmy Vasser, aki zsinórban 211 versenyen vett részt.