Wilson a leggyorsabb, Helio ütközött, Chase Austin Foyt-nál


A korai – helyi idő szerint reggel nyolc órai – kezdés ellenére már az elejétől fogva nagy volt a forgalom a Mid-Ohio Sports Car Course aszfaltcsíkján.  A Honda Indy 200 második, ezúttal egyórás edzésén a Dale Coyne Racing angol versenyzője,  Justin Wilson bizonyult a leggyorsabbnak. A második helyet  0,1 másodperces lemaradással a Schmidt-Hamilton Motorsports franciája, Simon Pagenaud szerezte meg, harmadikként pedig  Will Powert rangsorolták a Team Penske képviseletében.

Ijesztő jelenet is akadt a gyakorlás során, miután tizenöt perccel a leintés előtt Mike Conway és Helio Castroneves ütköztek.  A baleset után a háromszoros Indianapolis 500 győztes brazil látványosan a kezét fájlalta, ami nagy riadalmat keltett a szurkolók körében, ugyanis pont a mostani versenyhétvégén van egy kényszerű csere a mezőnyben, mivel – mint már írtam korábban – Charlie Kimball kézközépcsont-törést szenvedett a múlt heti teszten, ezért kénytelen kihagyni a versenyt, helyét ideiglenesen Giorgio Pantano veszi át Mid-Ohion.

Szerencsére az esetnek ezúttal nagyobb volt a füstje, mint a lángja, ugyanis az orvosi ellenőrzés után Helio zöld utat kapott a hétvége folytatására, így az összetettben jelenleg második helyen álló pilótának nem kell kihagynia a futamot, ami komoly érvágást jelentett volna a bajnoki címért való harcban.

Ha már Pantano. Nos, Giorgio a tegnapi naphoz hasonlóan továbbra is a hátsó régiót szemléli a Chip Ganassi Racing autójában, legjobb ideje a huszonharmadik helyre volt elég a 2008-as GP2 bajnoknak, még a Lotus motort keresztjeként cipelő Simona de Silvestro is előtte végzett. Ideje lenne, hogy összekapja magát, mert ha így folytatja nem fogják nagyon megdicsérni, pedig most kellene odatennie magát, ha jövőre teljes szezonos szerződést akar.

És még egy, nem szorosan a Honda Indy 200-hoz kapcsolódó hír: az AJ Foyt Racing bejelentette, hogy jövőre az ő autójukat fogja vezetni az Indianapolis 500-on Chase Austin. A 23 éves versenyző korábban a NASCAR-ban és az Indy Lights-ban is feltűnt, de számottevő eredményt nem ért el, ugyanakkor a Honda támogatását élvezi.  Indulásával Willy T. Ribbs és George Mack után ő lesz a harmadik afro-amerikai versenyző, aki részt vesz a világ leghíresebb versenyén. Már ha kvalifikálja magát természetesen.

Paul Tracy pedig sportautózni kényszerül. Gratulálok.

 

Honda Indy 200 második edzés végeredmény:

 MIDP2.JPG