Giorgio Pantano vezet Kimball helyett Mid-OhionA korábbi pozitív nyilatkozatok ellenére a múlt heti Mid-Ohioi teszten kézsérülést szenvedett Charlie Kimball mégsem tudja vállalni a szereplést az ezen a hétvégén megrendezendő Honda Indy 200-on, így helyét ideiglenesen az olasz Giorgio Pantano veszi át a Chip Ganassi Racing autójában.

7.JPG

A most 33 esztendős pilóta neve már ismerős lehet az autósport rajongóknak, hiszen megfordult a Forma-1-ben, még 2004-ben a Jordan csapat kötelékében, majd 2005-ben -miközben a GP2-ben is versenyzett – Chip Ganassi lehetőséget adott neki, hogy kipróbálja magát az IRL-ben. Debütálására a szezon tizennegyedik versenyén, Sonomán került sor, ahol végül a 14. helyen ért célba, majd két versennyel később Watkins Glenben már a negyedik pozícióban intették le.

Egészen 2008 végéig rótta a köröket a Forma-1 előszobájaként aposztrofált GP2-ben, ahol 2008-ban végül a bajnoki címet is begyűjtötte. Azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy még egy lehetőséget kapjon a világbajnoki sorozatban, a nevelőszériában pedig érthető módon, ráadásul bajnokként nem akart újabb egy szezont eltölteni, így 2009-ben a Superleague Formulában állt rajthoz, ahol egy győzelemmel végül a hetedik helyen zárt. 2010-ben az Auto GP-ben próbált szerencsét, majd 2011-ben ismét vezethetett néhány futamon az IndyCarban; a Dreyer & Reinbold Racing színeiben Sonomán, Baltimore-ban és Motegiben indulhatott. A sors iróniája, hogy tavaly is egy sérült versenyző helyetteseként jutott lehetőséghez; miután Justin Wilson tesztbalesetet szenvedett és ebből fakadó hátproblémái miatt nem tudta vállalni az indulást.A Chip Ganassi Racing érthető módon nagyon csalódott, hogy az idén Torontóban élete legjobb helyezését elérő, második helyen befutó Kimball kihagyni kényszerül a hétvégi versenyt, ugyanakkor szerencsésnek tartják magukat, hogy egy olyan tapasztalt versenyző fogja vezetni a 83-as számú autót, mint Pantano. 

Charlie persze még a csapatnál is jobban el van kenődve a helyzet miatt, azonban ígéri, hogy Sonomán már ott ismét magára ölti a tűzálló overálját. Úgy legyen! Giorgionak pedig sok szerencsét, remélem bizonyít és 2014-ben már teljes szezonra a mezőnyben láthatjuk.

Az IndyCar révén pedig – még ha egy ilyen szerencsétlen eset következtében is -, ismét van olasz versenyző a világ egyik top szériájában.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy