Giorgio Pantano vezet Kimball helyett Mid-Ohion


A korábbi pozitív nyilatkozatok ellenére a múlt heti Mid-Ohioi teszten kézsérülést szenvedett Charlie Kimball mégsem tudja vállalni a szereplést az ezen a hétvégén megrendezendő Honda Indy 200-on, így helyét ideiglenesen az olasz Giorgio Pantano veszi át a Chip Ganassi Racing autójában.

A most 33 esztendős pilóta neve már ismerős lehet az autósport rajongóknak, hiszen megfordult a Forma-1-ben, még 2004-ben a Jordan csapat kötelékében, majd 2005-ben -miközben a GP2-ben is versenyzett – Chip Ganassi lehetőséget adott neki, hogy kipróbálja magát az IRL-ben. Debütálására a szezon tizennegyedik versenyén, Sonomán került sor, ahol végül a 14. helyen ért célba, majd két versennyel később Watkins Glenben már a negyedik pozícióban intették le.

Egészen 2008 végéig rótta a köröket a Forma-1 előszobájaként aposztrofált GP2-ben, ahol 2008-ban végül a bajnoki címet is begyűjtötte. Azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy még egy lehetőséget kapjon a világbajnoki sorozatban, a nevelőszériában pedig érthető módon, ráadásul bajnokként nem akart újabb egy szezont eltölteni, így 2009-ben a Superleague Formulában állt rajthoz, ahol egy győzelemmel végül a hetedik helyen zárt. 2010-ben az Auto GP-ben próbált szerencsét, majd 2011-ben ismét vezethetett néhány futamon az IndyCarban; a Dreyer & Reinbold Racing színeiben Sonomán, Baltimore-ban és Motegiben indulhatott. A sors iróniája, hogy tavaly is egy sérült versenyző helyetteseként jutott lehetőséghez; miután Justin Wilson tesztbalesetet szenvedett és ebből fakadó hátproblémái miatt nem tudta vállalni az indulást.

A Chip Ganassi Racing érthető módon nagyon csalódott, hogy az idén Torontóban élete legjobb helyezését elérő, második helyen befutó Kimball kihagyni kényszerül a hétvégi versenyt, ugyanakkor szerencsésnek tartják magukat, hogy egy olyan tapasztalt versenyző fogja vezetni a 83-as számú autót, mint Pantano. 

Charlie persze még a csapatnál is jobban el van kenődve a helyzet miatt, azonban ígéri, hogy Sonomán már ott ismét magára ölti a tűzálló overálját. Úgy legyen! Giorgionak pedig sok szerencsét, remélem bizonyít és 2014-ben már teljes szezonra a mezőnyben láthatjuk.

Az IndyCar révén pedig – még ha egy ilyen szerencsétlen eset következtében is -, ismét van olasz versenyző a világ egyik top szériájában.