Dicsőség, showbiz, pletyka…


– Helio Castroneves visszatér a Dancing with the Stars-ba, hogy tánctudásával ismét elkápráztathassa a tévénézőket. Ezúttal egy speciális évad részese lesz, melyben az elmúlt szezonok győztesei, valamint legnagyobb közönségkedvencei mérettetik meg magukat ismét a táncparketten.

– A Sebastien Bourdais/Alex Popow kettős nyerte a Brickyard Grand Prix-t a GRAND-AM Rolex Series indianapolisi állomásán, az úgynevezett „Super Weekend” keretein belül. Scott Dixon Juan-Pablo Montoyával és Jamie McMurray-vel kiegészülve a negyedik helyen végezett, míg Paul Tracy és Jim Lowe a tizenhatodikok lettek összetettben.

– A GoPro nevű kamerákat gyártó cég három éves főszponzori szerződést írt alá a sonomai versennyel.

– Jelenleg úgy tűnik, hogy Charlie Kimball csütörtöki teszten összeszedett kézsérülése nem befolyásolja részvételét a jövő heti Honda Indy 200-on.

– Bobby Rahal egységesebb, ugyanakkor szigorúbb büntetéseket szeretne látni minden olyan esetben, amikor egy-egy autó megbukik a technikai ellenőrzésen. Az RLL Racing társtulajdonosa szerint az idei szezonban látott szankciók közötti különbségek egyes csapatokra nézve inkább a szubjektivitást, mintsem az objektivitást sugallják.

– Arie Luyendyk Jr. hoppon maradt, ugyanis nem őt választotta Emily Maynard az amerikai Nagy Ő-ben. Bár gyanítom, hogy az egykori Indy Lights versenyzőt sem a hirtelen jött nősülési szándék vezérelte a showműsorba.

– Miután Felipe Massa bejelentette, hogy ha nem tartja meg a Ferrari, akkor csak egy győzelemre esélyes csapatnál tudja elképzelni a folytatást. Ha nem talál ilyet, akkor inkább elhagyja az F1-et. Na, ennek kapcsán azonnal felpörgött a pletyka-generátor egy esetleges IndyCar szerződésről. Lehet örülni, fanyalogni, üvegpoharat a falnak csapkodni. Nem kívánt törlendő.

– Augusztus 4-én ünnepli tizedik „születésnapját” a számos életet megmentő biztonsági fal, ismertebb nevén a SAFER. Ennek a megoldásnak is köszönhető, hogy Dale Earnhardt 2001-es fatális balesete óta nem történt emberéletet követelő incidens a NASCAR három legmagasabb osztályában.

– A londoni olimpia kétségkívül egyik legnagyobb sztárja, az úszófenomén Michael Phelps Twitter avatarja őt ábrázolja, amint a 2011-es baltimore-i IndyCar futam után a Victory Lane-en sétál.