Majdnem a teljes mezőny tesztelt Mid-Ohion


Meleg, párás idő fogadta az IndyCar szinte teljes számban megjelent mezőnyének, azaz egészen pontosan huszonnégy versenyzőnek a részvételével lezajlott tesztre (ingyen) kilátogató nézőket a tegnapi napon a Mid-Ohio Sports Car Course-on, így természetesen az elejétől fogva ott lógott a levegőben a millió dolláros kérdés, miszerint mikor is kapják a nyakukba úgy istenigazából az égi áldást.

Persze a fiúk nem ülhettek ölbe tett kézzel, malmozva, hogy vajon akkor most mi lesz, hiszen munka volt bővel. Annyi bizonyos, hogy a pálya lenyűgözte a versenyzőket, Josef Newgarden például twitterén egyenesen varázslatosként definiálta a 2,258 mérföld hosszúságú pályát.

Ahogy az egy teszten szokás, incidensek is akadtak. Ijesztő jelenet lehetett, amikor Ed Carpenter megpördülő autójába belerohant Helio Castroneves Penske-je, de szerencsére egyik versenyző sem sérült meg. Az edmontoni győztes brazil versenygépének bal oldala ugyan megrongálódott, s egy ideig az is kérdés volt, hogy kell-e motort cserélni benne, de szerencsére ezt is megúszták, úgyhogy összességében orbitális mázlijuk volt a tegnapi napon.

Ha már balesetek. A Chip Ganassi Racing Charlie Kimballja is tett arról, hogy csapatfőnökének pulzusa ne menjen egy bizonyos érték alá, ugyanis a 27 esztendős versenyzőnek sikerült eltörnie jobb kezének kézközépcsontját, ami nem biztos, hogy a legideálisabb belépőjegy a jövő hétvégi futamra. Mindenesetre egy újabb ellenőrzésen esik át a mai napon egy specialista által, de eddig úgy áll a helyzet, hogy képes lesz autóba ülni a Honda Indy 200-on. Reméljük a mai vizsgálat után is ugyanez marad a helyzet.

Na de akkor vissza a tesztre. Hivatalos időeredményeket nem közöltek, azonban annyi biztos, hogy sikerült a 2011-es pole-pozíciós idő (1:08.077, Scott Dixon) alá menni, ami egyértelműen mutatja, hogy a DW12-es autó gyors és van benne potenciál akárki, akármit mond.

Sajnos azonban a napot idő előtt be kellett fejezni, ugyanis akkora mennyiségű eső zúdult a pályára, hogy képtelenség volt azon értékelhető munkát végezni.

A teszten nem ült autóba Simona de Silvestro, a svájci versenyzőnő ugyanis még július 2-án, egy privát teszten vett részt Mid-Ohion csapatával a HVM Racinggel, valamint a közös életüket az utóbbi időben igencsak „megszépítő” Lotusszal.

A Dragon Racing színeiben Sebastien Bourdais tesztelt tegnap, míg váltó- és csapattársával, Katherine Legge-el csak a fontanai szezonzárón találkozhatunk legközelebb.