Csütörtöki rövidek


Az elmúlt pár óra/nap legfontosabb eseményei:

– Graham Rahal pályázatot hirdetett rajongói számára, hogy tervezzék meg annak a sisakjának dizájnját, melyet a fontanai szezonzárón fog viselni.

– Az IndyCar nem zárta ki annak lehetőségét, hogy náluk is bevezetik a NASCAR-ból jól ismert GWC-t, azaz a Green-White-Checkered szabályt a pace car mögött történő befutók elkerülése végett. Az ezzel kapcsolatos tárgyalásokra a holtszezonban fog sor kerülni, úgyhogy idén még biztosan nem találkozhatunk a verseny végi baleset vagy más rendkívüli esemény miatt szükségszerűvé váló pace car/takarítási fázist követő, plusz két kör erejéig tartó szabad versenyt eredményező megoldással.

– Bulvár: Dario Franchitti becses nejét, Ashley Juddot Emmy-díjra jelölték a „Missing” című sorozatban nyújtott alakításáért.

– Tegnap hosszadalmas, kemény harminc perces vitát követően döntés született a fegyveres erők motorsportbeli szponzori tevékenységének tilalmáról.  A javaslat, mely két képviselőtől, név szerint Betty McCollumtól (Minnesota) és Jackson Kingstontól (Georgia) származik, a költségvetés csökkentését szolgálta volna. Végül a Képviselőház 216-202 arányban leszavazta, így többek között a National Guard is maradhat a Panther Racing és persze JR Hildebrand mögött.

– Dale Earnhardt Jr. és Nationwide-beli beosztottja, Danica Patrick reklámozzák a széria névadó szponzorát, a Nationwide Insurance főként biztosításokkal foglalkozó multicéget.

– 2013-ban új csapat csatlakozik az Indy Lights mezőnyéhez, név szerint a Jubilee Motorsports. Ez egyébként örömteli hír, hiszen nem gyengén ciki, hogy az – elvileg – elsőszámú nevelőszéria, az IndyCar – szintén elvileg – előszobája milyen gyér számú versenyzőt tud felmutatni futamról-futamra; Toronto utcáin például kemény tizenegy autó rajtolt el, de Iowa sem volt sokkal jobb a maga tizennégy résztvevőjével. Megnyugtató valamilyen szinten viszont, hogy a tehetségnevelő/kutató Mazda Road to Indy program másik két szériája, a USF2000 és a Star Mazda hozza a szintet nem csak létszámban, de minőségben is.

– James Hinchcliffe lesz a sztárja az IndyCar 36 soronkövetkező epizódjának.