Hírmorzsák szombatra

Hírmorzsák szombatra

– A jövő hétvégén megrendezendő Edmonton Indyre megemelték a Push-to-Pass rendelkezésre álló idejét. A torontói 100 helyett, a kanadai turné második állomásán már 120 másodpercig használhatják az előzést segítő rendszert. Én pedig továbbra is azt kérdezem: minek?

00_2.JPG

– Sebastian Saavedra rajthoz áll Sonomában, augusztus 26-án, az Andretti Autosport színeiben. A 2011-es, meglehetősen felemás IndyCar szezonját követően a kolumbiai ifjonc az idei évre visszatért tanulni az Indy Lights-ba, így 2012-ben a  Indy Grand Prix of Sonoma csak a második versenye lesz a nagyok között. Az ez évi,   élete első – tavaly nem sikerült kvalifikálnia magát – Indianapolis 500-án a 26. helyen végzett.

– Július 12-én a Dragon Racing saját elmondása szerint sikeres tesztet zárt Sonomán. Sebastien Bourdais és Katherine Legge a nap folyamán összesen 127 kört tett meg.

– Az Indy Lights-ot és Indianapolis 500-at is megjárt 22 éves Bryan Clauson újabb USAC versenyt nyert, ezúttal Indianában.

– NASCAR: Kevin Harvick apuka lett, mely ténynek autóján is igyekszik nyomatékot adni, úgyhogy a New Hampshire Motor Speedway-en zajló versenyhétvégére az „It’s a boy”, azaz „Fiú!” feliratot pingáltatta versenygépe hátuljára. A kisfiú a Keelan Paul nevet kapta.

0_7.jpg

– Az egykori IRL versenyző, egyszeres futamgyőztes Billy Boat alig húszesztendős fia, Chad élete első ARCA versenyén a harmadik helyen ért célba Iowában. Jó lesz figyelni a kölyökre.

– Mai születésnapos: 33 éves lett az egykori Atlantic/Lights/Champ Car/A1GP/V8, jelenleg GT1 versenyző új-zélandi Matt Halliday. Isten éltesse!